Thursday, 16 October 2014

ISU 5.1 : Bahan tambah semulajadi dan kesannya terhadap kesihatan manusia

ISU 5 : BAHAN TAMBAH SEMULAJADI DAN KESANNYA TERHADAP KESIHATAN MANUSIA

Oleh : Bahjatu Sholihah Binti Raman



Rajah 1 : Isu 5 Bahan Tambah Semulajadi dan Kesannya Terhadap Kesihatan Manusia 



Rajah 2 : Contoh Bahan Tambah Semulajadi dalam Makanan



Rajah 3 : Peta Bulatan Bahan Tambah Semulajadi



Rajah 4 : Peta Buih Bahan Tambah Semulajadi



Rajah 5 : Peta Buih Berganda Banding Beza Penggunaan Stevia dan Gula Sebagai Bahan Tambah Semulajadi dalam Makanan



Rajah 6 : Peta Pokok Kesan Baik Bahan Tambah Semulajadi Terhadap Kesihatan Manusia



Rajah 7 : Peta Pokok Kesan Buruk Bahan Tambah Semulajadi yang Berlebihan Terhadap Kesihatan Manusia



Rajah 8 : Peta Dakap Bahan Tambah Semulajadi



Rajah 9 : Peta Alir Sejarah Bahan Tambah Semulajadi dalam Makanan di Malaysia



Rajah 10 : Peta Pelbagai Alir Bahan Tambah Semulajadi

No comments:

Post a Comment